petak, 23. rujna 2016.


*PETAK MOJ OMILJENI*

Konačno smo ga dočekali! Petak je tu :) U školi je bilo okej, zapravo sasvim dobro. Ne znam iz kojeg razloga, ali bila sam poprilično sretna i nasmijana. Vjerojatno upravo zato jer je petak, a to je dovoljan razlog. Bar meni, jer petak je moj najdraži dan i volim ga više od ičeg haha Naravno, imala sam svoju emisiju "Bijele starke" danas u 20 h na 93,4 MHz, Radio Ludbreg. Ne znam zašto, ali uvijek poslije moje emisije budem dobre volje i sve mi je super. :)


Trenutno, kako ovo pišem, zijevam i osjećam kako su mi hladne ruke. Bome došla je zima, a ne jesen haha Fakat je hladno. U pozadini svira Zara Larson i pjesma Uncover. U zadnje vrijeme me, bez obzira na moje sretno ponašanje tijekom dana, uvijek navečer uhvati neka melankolična vibra i već imam playlistu u glavi koju puštam za takve trenutke. Volim one predivne ljubavne koje ti zaista daju osjećaj pripadanja nekome, osjećaj prave ljubavi (Michael Buble-Close your eyes, Blake Shelton-God gave me you, If I stay-Heart like yours, One Republic-What you wanted,Nathan Skyes-Over and over again, Luke Bryan-Roller coaster, Thomas Rhett-Give me some of that).

Danas si recimo nevjerojatno dobro pjevam haha I to otkako je završila moja emisija. Inače, jučer sam nakon dužeg vremena imala probu svog župnog zbora i dobro otpjevala možda samo prve dvije pjesme. Jednostavno, grlo nije surađivalo. I dijafragma valjda haha Ali da, kad grlo šteka, kad si promukao, ne možeš baš pogoditi točan ton... barem ja ne mogu. Ali kažem, zato danas... pjevam kao slavuj! To je ta predivna čarolija petka <3

Vjerujem da se sjećate posta o Deanu Peliću i njegovoj knjizi "Njegova strana priče Tebi" gdje sam opisala svoju ljubavnu situaciju (ukratko:solo sam). U zadnje vrijeme se zaljubljujem prečesto haha Svaki dan u nekog. A "najgore" je kad pođem na spavanje. Uvijek zamišljam kako bi mi bilo s nekim i onda na kraju sanjam nešto sasvim treće što nema veze s ljubavlju... Ali oni spontani ljubavni snovi su najljepši. Sve je tako stvarno...

Da,  ja sam čisti sanjar, živim u snovima. Živim u uvjerenju da ću jednoga dana naći predobrog dečka kakav je primjerice Augustus Waters iz knjige/filma "The fault in our stars" ili Adam iz knjige/filma "If I stay". Da, sigurno ste već skužili-romantični filmovi, knjige... Da, oni to jesu, ali meni su puno više. Ne znam, teško je to objasniti, ali takvi filmovi, knjige... oni su ono nešto što me tješi, što mi govori i uvjerava me da tamo negdje postoji netko tko zna iskreno voljeti. Biti uvijek tu za tebe, makar to značilo i gnjaviti te ponekad. Jednostavno, u ovoj ponekad često odvratnoj stvarnosti, ova djela dođu ko naručena. I zato ih volim. Jer daju nadu ondje gdje je ja na prvu ne vidim.

film "The fault in our stars"


detalj iz filma "If I stay"
Veliku ulogu u tome svemu ima Bog. Vjerujem i molim se svaku večer da će mi Bog zaista poslati nekog posebnog. Ne tražim Supermana. Samo želim da taj netko bude normalan. I da zna što je ljubav i kako ju pružiti. Da zna pozvati te na večeru u neki otmjeni restorančić (ne nužno skup!) s predivnom atmosferom. Da te otprati do tvoje kuće nakon škole. Da uvijek dolazi k tebi i kad si bolesna i ljubi te, iako si mu rekla da će se zaraziti, ali to njemu nije bitno jer te voli više od ičega. Nekoga kome neće biti problem šetati s tobom 2 sata po gradu promatrajući predivnu prirodu i građevine koje ti obožavaš... Da, tako nešto postoji samo u filmovima. Stvarno?


Pa realno, neke stvari koje sam ja nabrojala danas se praktički i ne mogu izvesti na taj način. Primjerice ako neidete u istu školu, čak i ako idete, ali živite na velikoj udaljenosti, teško da ćete otpratiti nekoga do kuće nakon škole. Može, ali i ne mora biti. Stvar je u tome da ne mora sve uvijek biti TOČNO TAKO kako je na filmu. Bitna je poanta, želja, namjera... Želja nekoga da ti budeš sretna. Da taj netko dolazi k tebi i nakon napornog dana samo da tebe vidi i čuje iz tvojih usta da si dobro jer zna da možeš lagati preko fejsa ili telefona jer si dovoljno jaka. Ali kada te pogleda u oči, zna sve... Jer oči nikada ne lažu, a pogotovo ne tvoje. On ih zna jako dobro jer one su te koje su ga prve osvojile. Oči i duša. A tek onda je skužio da si te večeri bila predivno obučena i da si super mirisala...

Jep, zvuči malo kao klišej, ali evo... ima nas sanjara koji još uvijek vjerujemo da će se dogoditi barem mali dio ovoga svega. To se zove optimizam haha Nadam se da ću jednom dočekati nekoga za mene. Da me nebiste krivo shvatili, zaista ne tražim neku bogatu osobu koja može učiniti nemoguće. Ne, tražim samo ono što se meni podrazumijeva pod riječju ljubav... :)


Čujemo se kad uhvatim vremena s obzirom na silne školske obaveze. Želim vam ugodan vikend. I zapamtite da je sasvim uredu sanjati. Ako ništa drugo, sjetite se mene i uvijek ćete znati da niste najveći sanjar. :) 


Nema komentara:

Objavi komentar