ponedjeljak, 5. rujna 2016.


*POČELA JE ŠKOLA...*


Eh, da... počela je škola. Prebrzo je došlo, naravno. Kao i svake godine. Ove najbrže do sada, barem meni. Ljetni praznici su završili, ljeto također ide kraju... Nema više odlaska na spavanje tek u 3 ujutro, cjelodnevnih gledanja omiljenih serija ili trosatnog preslušavanja omiljene glazbe. Svemu zabavnome došao je kraj... Ili ipak ne? Naravno da ne! I u školi može biti dobro. Ne vrti se sve oko upijanja novog znanja. Zato su tu prijatelji, zezancija pod odmorom, kave poslije nastave i sl. :)

Idemo probati smanjiti tipkanje po mobitelima ove godine, može? :)

Ono što sam željela istaknuti u ovome postu jest da ostanete iste osobe. Bilo da tek krećete u srednju školu, bilo da ste sedmaši, maturanti ili krećete na faks. Ostanite isti. Nemojte se mijenjati zbog drugih. Promjene su super, ali samo AKO SE TI SAM/SAMA ŽELIŠ PROMIJENITI! Naravno, ako ste svjesni da zaista imate neke loše navike, probajte se potruditi i svesti ih na minimum. Probajte češće pisati domaće zadaće, manje te u konačnici potpuno prestati ogovarati druge i sl. 

Najbitnije je uvijek ostati svoj. Iako ćete se možda sada trebati uklopiti u neko novo društvo, uvijek zadržite one svoje posebnosti, ono što vas razlikuje od drugih, ono nešto što imate samo vi. Nemojte se previše truditi drugima se svidjeti. Prave prijatelje obično ćete i steći spontano na temelju vaših sličnih interesa, stavova i stvari koje volite ili pak ne volite. U životu je sve jednostavno, samo smo mi ljudi naučeni sve dodatno komplicirati. Jer zašto bi bilo jednostavno kad može biti komplicirano? :) Poznato? E, da... takvi smo skoro svi. 


Mislim da je došlo vrijeme da stanemo na loptu, sagledamo stvari iz različitih kutova te probamo ići svojim putem bez da druge na tom putu povrijedimo. Samo pametno, staloženo i s pažnjom posvećenom i drugima, ne samo sebi. Ključ je u tome. Balans. Između svojih i tuđih potreba. Bilo da su to potrebe/želje prijatelja/prijateljice, dečka/cure, mame/tate, brata/sestre i sl. Uvijek misli na sebe, ali osvrni se i na druge. :)

Budite pošteni. Bez obzira na sve. Istina, možda je pošteni put popločen trnjem i samo pokojom ružom, ali vjerujte na kraju toga puta nalazi se predivna livada puna cvijeća. Pravog, prirodnog, iskrenog i nevinog cvijeća. To pravda i poštenje donose. Na kraju se uvijek isplati biti pošten. Jer što god imate, znate da ste na pošteni način došli do toga i uvijek možete biti ponosni na sebe. Čak i ako imate puno manje nego netko tko nije igrao pošteno. Ali, vjerujte vaše će trajati zauvijek, a njegovo neće ni upola toliko... Život uvijek sve vrati, a poštenje se uvijek isplati :)

Da ovaj post ne bude predugi, da kažem najbitnije: Želim vam što bezbolniji i sretniji početak nove školske godine! Želim vam puno radosti, novih zanimljivih znanja, dobrih i iskrenih prijatelja te dovoljno vremena za sve što volite. Zapamtite da vremena uvijek ima, a na vama je da si ga pravilno rasporedite :) Sve se stigne, kad se hoće. Uživajte i držite se. Evo, sutra je već utorak, uskoro će srijeda, četvrtak, petak i... škola je gotova za ovaj tjedan :) Čujemo se uskoro :)


Nema komentara:

Objavi komentar